Home Bahasa “Beriya la produk kau sold out.. Padahal..” – Gadis Ini Dedahkan Cara...

“Beriya la produk kau sold out.. Padahal..” – Gadis Ini Dedahkan Cara Founder Kosmetik Kaut Untung

Selama ini kita selalu perhatikan kekayaan dan kemewahan pengasas produk kosmetik di alam maya.

Pasti tertanya-tanya macam mana mereka boleh kaut untung dengan mudah sampai boleh jadi kaya raya begitu.

Persoalan yang sentiasa berlegar-legar di fikiran korang ini akan terjawab lepas baca pendedahan daripada Umaira HarisHaiihh senang betul buat duit!

 

Beriya la produk kau sold out. Padahal…”

Sumber : Twitter

Menurut Umaira, produk kosmetik ini laris bukan pasal pengguna. Tapi agent yang merupakan pembeli utama untuk dijual kepada pengguna.

Bengang dengan taktik pemasaran itu, Umaira terus bongkarkan dengan memaparkan bukti-bukti dibawah ini apa yang terjadi disebalik ‘kelarisan’ kosmetik tersebut untuk nampak gah.

“Kahkahkahkah!!! Beriya la produk kau sold out. Padahal sold out sebab agent yang beli. Customer tanya soalan lain semua agent menggelupur reply check dm, check dm, check dm.”

 

Customer tanya soalan lain semua agent menggelupur reply check dm”

  

Betul juga, kalau produk kosmetik lain yang di komersial kan sekurang-kurangnya ada lah juga testimoninya. Tapi, untuk produk yang dia maksudkan ini tiba-tiba laku keras.

Hmmm, patutlah produk lain pun macam tu, diaorang punya strategi pemasaran lagi lah kuat siap boleh buat lagu lagi. Hiks!

 

Rupa sunscreen sebenar 1 pun tak ada post, berani pula acah-acah sold out.”

Menurutnya lagi, agent dikerah habis-habisan untuk melariskan produk mereka. Bahkan kebajikan agent-agent ini tak dijaga.

 

Agent bersusah payah buat sale…Kalau sale slow kena kick”

“Bukan sikit-sikit ye agent dia tapi 5000 orang. Tak kesian ke agent bersusah payah buat sale, kerja keras nk cari rezeki halal, tapi founder sendiri jual produk ntah apa2 terus kaya xsampai 2 malam. Dah la tak jaga agent lansung yang penting kena buat sale je, kalau sale slow kena kick”

Lebih dahsyat lagi, ada salah seorang bekas agent yang dedahkan bahawa produk kosmetik tersebut tidak laris dalam kalangan pengguna.

Haih! Niatnya nak bantu untuk menaikkan produk tempatan tapi, dia pula dipergunakan. Sampai give up dan terus dah keluar daripada team mereka. 

 

“Saya join jadi agent sebab nak buktikan produk tempatan pun bagus tapi…” – Bekas Agent

“Agent sendiri xsetuju dngn founder, korg yg masih menjilat tu kenapa sebenarnya? Apa yg korang dapat? Kenapa tetap nk sokong benda yg x betul bila org tegur? Kalau dia betul2 jual produk yg bagus memang la kita patut support. Tapi dia lebih kepada nak buat duit dr jaga agent dia.”

“Kononnya niat dia nak tolong agent² ni buat duit which is good tp ko jual shitty product?? He basically know nothing about business & sales kott ada hati ye nak ajar org business. Kaya pun sbb recruit agent”

Begitu rupanya, alahai kesiannya. Harap pengasas-pengasas lain pun tak begitu lah ye?

 

Baca : “Sebab tu melambak orang boleh jadi pengasas produk” – Tweet Ini Bongkar Betapa Mudahnya Mohon Kelulusan KKM

 

The Premium Thai Restaurant

The Premium Thai Restaurant

- Advertisment -

Must Read