Home Bahasa Biadap! Pergi Masjid Dengar Khutbah Sempat Komen Lucah Di Twitter

Biadap! Pergi Masjid Dengar Khutbah Sempat Komen Lucah Di Twitter

Zaman sekarang ni, banyak benda korang kena berhati-hati. Tak kisah la apa yang korang buat, apa yang korang cakap, apa yang korang tulis, kena pastikan benda tu tak menyentuh sensiviti atau bersikap kurang sopan terhadap orang lain. Melainkan korang memang nak attention untuk viral la! Hahaha

Tweet berbaur lucah

Viral bila seorang lelaki bersikap agak kurang sopan dengan quote tweet di gambar seorang perempuan di Twitter. Korang nak tahu tak apa lelaki tu tweet?


Sumber: Twitter

Sedang dengar khutbah masjid

Tweet yang ni mendapat banyak kecaman dari netizen di Twitter kerana menganggap sikap lelaki ni kurang sopan dan lucah. Apa yang lagi mengejutkan, selepas dia quote tweet di gambar tersebut, lelaki tersebut memuat naik tweetyang dia sedang mendengar khutbah di sebuah masjid. Amboi dekat masjid pun sempat lagi tweet dekat gambar perempuan macam tu? Hmm…

 


Sumber: Twitter


Sumber: Twitter

Netizen pun merasakan tweet lelaki tu sangat biadap dan tak sepatutnya tweetmacam tu even dengan niat bergurau. Tapi perlu ke bergurau dengan cara macam tu? Hmm…

Ada juga netizen yang prihatin dengan memberi nasihat yang baik kepada wanita ini dan dia terima segala teguran dengan hati terbuka. Yela kalau orang tegur kita kena terima, mungkin bagi dia, ada silap yang dia tak nampak dan kalau ditegur, terima je. Bagus netizen ni tak melenting walaupun ditegur!


Sumber: Twitter


Sumber: Twitter

Apapun baik lelaki atau perempuan, kalau nak komen atau nak bergurau tu kena la tahu limit. Jangan sampai menyentuh sensiviti. Kalau kes macam ni boleh dikategorikan salah satu dari sexual harrasment ye! So hati-hati!

 

The Premium Thai Restaurant

The Premium Thai Restaurant

- Advertisment -

Must Read