Home Bahasa Kalau Ada Kawan/Ahli Keluarga Dah Meninggal Dunia, Lakukan 4 Step Mudah Ini...

Kalau Ada Kawan/Ahli Keluarga Dah Meninggal Dunia, Lakukan 4 Step Mudah Ini Untuk Buang Akaun FB Dia

Perkongsian info yang bermanfaat ini seeloknya kita sama-sama kongsikan. Ini sebagai persediaan untuk diri kita samada sebagai waris mahupun meninggal dunia kelak.

Ajal maut kita takkan dapat tentukan, jika ada ‘peninggalan’  yang terbengkalai nanti senang untuk kita atau pewaris menyelesaikan dan melangsaikan urusan untuk arwah. Macam media sosial ni.

Andaikata ada orang keliling terdekat meninggal dunia, korang boleh buat cara yang Nor Aliah Mohd Nor ajarkan ini untuk buang akaun FB arwah.

 

Legacy contact lantik seorang waris kita untuk handle akaun facebook kita dan orang itu boleh tolong delete akaun facebook tersebut.

Ni Cara Untuk Delete Akaun Facebook Kita Jika Kita Meninggal Dunia

Pasti ramai lagi yang tak tahu dekat facebook kita ada 1 fungsi button ni yang dinamakan sebagai ‘Legacy Contact’. 

Legacy contact ni bahasa mudahnya kita lantik seorang waris kita untuk handle akaun facebook kita dan orang itu boleh tolong delete akaun facebook tersebut.

Sebenarnya banyak lagi kelebihan dalam Legacy Contact ni. Nanti korang boleh baca di bahagian komen ye. Sekarang Lia cuma nak kongsikan dulu step untuk sampai ke bahagian Legacy Contact ini.

Cuma pesan Lia kalau boleh password facebook kita biar keluarga kita tahu juga ya. Kalau berlaku apa-apa yang tak diingini mereka boleh LogIn facebook kita.
.
P/S: Boleh tengok step dekat gambar di bawah ini ye..

Silakan LIKE, #SHARE dan TAG orang yang kita sayang untuk ilmu yang bermanfaat ini. 

Follow saya 👉 Nur Aliah Mohd Nor
.
Lia suka berkongsi Ilmu mahal di Telegram Bisnes. Ada lebih 23,300 orang dalam tu. Jom klik sekarang 
👉🏻 https://t.me/nuraliahmohdnor
.
#ChettakiOmey

 

Cara-Caranya

Sumber : Facebook

  

Rasanya mulai sekarang dah boleh buat awal-awal dah ni. Kita kena lantik orang, dan orang pun kena lantik kita. Ajar maut bukan kat tangan kita kan? Buat sebagai langkah persediaan awal.

 

 

- Advertisment -

Must Read